Skip to main content

Lian Verlinden

Lian Verlinden

Functies:
  • Fysiotherapeut

Specialisaties:

Ik ben aangesloten bij:
  • Duizelnet
  • Chronisch ZorgNet

In februari 2017 ben ik afgestudeerd aan de opleiding fysiotherapie van de Avans Hogeschool in Breda. Vóór deze opleiding heb ik al de bachelor gezondheidswetenschappen en de masteropleiding Physical Activity and Health: Biology of Human Performance and Health afgerond aan de Universiteit Maastricht. Sinds juni 2017 ben ik werkzaam als algemeen fysiotherapeut bij fysioHelden. Hier zie ik mensen met veel verschillende klachten. Ik vind het een uitdaging om samen met de patiënt te werken aan een optimaal herstel naar aanleiding van de gestelde doelen en persoonlijke situatie van de persoon.

Vanuit mijn specialisatie tot longfysiotherapeut begeleid ik verschillende COPD-groepen en longpatiënten. Bij longaandoeningen is het belangrijk om de belastbaarheid goed op peil te houden middels een gezonde leefstijl en goede zelfredzaamheid van patiënten. Ik ben aangesloten bij het Chronisch ZorgNet, een netwerk gericht op chronische niet-overdraagbare aandoeningen.

Daarnaast heb ik mij de laatste jaren gespecialiseerd in duizeligheidsklachten. Met name BPPD, in de volksmond draaiduizeligheid, is een goed te behandelen vorm van duizeligheid. Maar ook veel klachten die veroorzaakt worden door chronische vormen van duizeligheid (waaronder PPPD en uni- of bilaterale vestibulopathie) kun je met vestibulaire revalidatie verminderen. Het helpen en motiveren van mensen hierbij is heel dankbaar werk. Ik sta geregistreerd als duizeligheidsfysiotherapeut in het Duizelnetwerk van het Apeldoorns duizeligheidscentrum en op www.duizeligheidscentra.nl.