Skip to main content

Hilde van Lent

Hilde van Lent

Functies:
  • Fysiotherapeut op haptonomische basis

Specialisaties:
  • Haptotherapie

Ontdek wat je voelt met Haptotherapie
Haptotherapie kan ingezet worden als er sprake is van stress gerelateerde klachten zoals burn-out of (dreigende) depressie. Het kan ook worden toegepast als er sprake is van functioneringsproblemen, als iemand psychisch niet goed in balans is of moeite heeft om bepaalde gebeurtenissen in het leven te verwerken. Omdat haptotherapie gebruik maakt van aanraking en het leren voelen van het eigen lichaam, behoort het bij uitstek tot het domein van de fysiotherapeut.

Het lichaam geeft je tal van boodschappen en aanwijzingen. Als je die gaat verstaan is het makkelijker om je grenzen te herkennen en te ontdekken wat wel en niet goed voor je is. Het helpt je om goed voor jezelf te zorgen en om die dingen te gaan doen die je echt wilt, ongeacht wat er van je verwacht wordt of wat anderen doen. Zo kun je worden wie je werkelijk bent. Als je niet bevestigd wordt in datgene wat je voelt of sterker nog, als dat wat je voelt door de ander ontkent wordt, ga je er minder op vertrouwen en naar luisteren. Door in de haptotherapie (opnieuw) op zoek te gaan naar datgene wat jij voelt en beleeft, samen met de therapeut die jouw gevoelens erkent en bevestigt, leer je (opnieuw) te vertrouwen op je gevoel.

De aanraking speelt daarin een wezenlijke rol. Je lichaam heeft de mogelijkheid om zowel het goede als het nare te bewaren.
Door aangeraakt te worden kun je contact maken met dat wat zich in het lichaam heeft opgeslagen. Door ruimte te geven aan dat wat jij voelt en te ervaren dat alles wat jij voelt er mag zijn, krijg je de gelegenheid om te helen: het nare te doorvoelen en los te laten en het goede te ervaren en toe te laten. Zo komt er ruimte vrij die jij mag gaan invullen zoals het goed voelt voor jou.