Skip to main content

Bekkenfysiotherapie

Bekken-fysiotherapie

Bekkenfysiotherapie

Bekkenbodemfysiotherapie richt zich op alle klachten rondom de bekkenbodem. De bekkenbodem bestaat uit meerdere spieren. Deze spieren sluiten het lichaam aan de onderzijde af en geven steun aan de organen in de bekkenholte. Problemen kunnen ontstaan doordat de bekkenbodem te zwak of juist te gespannen is of doordat de coördinatie van het aan- en ontspannen niet optimaal verloopt. Ook lichaamshouding, conditie en het toiletgedrag hebben veel invloed op de werking van de bekkenbodem.

Een veel voorkomend probleem bij bekkenbodemklachten is urineverlies. Andere klachten die te maken hebben met de bekkenbodem zijn moeite hebben met het ophouden van urine, vaak naar het toilet moeten, obstipatieklachten, een zwaar gevoel in de onderbuik bij een lichte verzakking of seksuele problematiek door een te gespannen of te zwakke bekkenbodem.

In de eerste behandeling wordt uw probleem bekeken door middel van een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. Hierbij kunt u uw ondergoed gewoon aanhouden. Ook tijdens alle behandelingen die hierop volgen hoeft u uw ondergoed niet uit te doen. Aan de hand van het onderzoek wordt een behandelplan opgesteld. Het aantal behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van de aard en mate van uw klachten.

Therapeuten

Dorien Sluijter